perjantai 18. maaliskuuta 2016

Toivepostaus

Siis niinku! Joskus aikoja sitten päätin, että kun blogin kirjoitan niin ei se ole blogi eikä mikään, jos ei siellä ole marmeladi-reseptiä. Ihan itse tehtyä. Ja tässä siis tämä on oma toivepostaukseni pyynnöstäni!

Ensin metsästin kaupungin liikkeistä agar agaria. Se oli haastavanlaista hommaa kun ei meinannut mistään löytää. Vihoviimein luontaistuotekaupasta ohjasivat kauppahallin pieneen maustesoppiin ja sieltähän sitten bongasin viimeiset pussit itselleni ja eikun kotiin kokkailemaan!

Tästähän se sitten lähti.
Pieni otanta vuoresta omenoita,
joista valitsin maistuvimmat ja makeimmat.
Ei, en maistanut tässä vaiheessa, oletin.
Silppusin ja paloittelin ne kauniisti kattilaan,
(koska kauneus on puoliherkkua)
jossa keitin ne pehmeiksi mausteinaan
vaniljaa, sokeria ja ripaus kanelia.
Soseutin ne ja siivilöin enimmät nesteet ja palaset pois
ettei ihan vallan kökköstä marmelaadia tule.
Tarkistinpa makuakin ja tässä vaihteessa sitä vielä löytyi!
Kyllä, nyt maistoin teelusikalla makua. 
Agar agaria sitten mittailemaan, lisäämään ja jännittämään lopputulosta.
Olipahan haastavaa!
Vaikeusaste kohosi tämän herkun tekemiseen tässä vaiheessa.
Lisäsin appeappelsiinimehua ja vettä,
hieman elintarvikeväriä (punaista elintarvikeväriä, toim. huom)
agar agarin lisäksi.
 Ja eikun keittelemään seosta.

Seos näytti kivalle, eikun kippaamaan vuokaan jähmettymään. 
Ihastelin tuota kiiltoa pitkän tovin (viiden kuvan verran)
 ja kopauttelin useaan otteeseen vuokaa 
josko kohta puoliin jähmettyisi..
Vuorokausi siinä meni, huoh.
Ja jähmettyihän se viho viimein!
(Oli aika yllatyskyykky!)
No, ei siinä niin kauaa kyllä mennyt.
(juksaus)
Hieman haalea väri elintarvikeväristä huolimatta.
Valmiita ja paloiteltuina. En tiedä maku matkalla katosi, vaikka sosevaiheessa vielä makua tuntui olevan kovasti. Muuten olin erittäin tyytyväinen lopputulokseen.

Sokeroinnista ei ole kuvaa (eipä!), mutta sekin jopa onnistui ja pysyi miltei pari vuorokautta näiden päällä. Ah ja nam! Vielä kun keksisi taikakeinon (=esanssi, sitruunahappo, sokeri, hunaja), että makuakin olisi..

1 kommentti: