sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Synttäriputki

 Tammikuu. Synttäriputki alkaa ja pakkohan sitä on myös alettava stressaamaan. Seuraavina 3 kuukautena lienee liki 30 ihmisellä synttärit, jotka koskettava mua. Kääk!

Siksi onkin hyvä mielenvirkitykseksi koota kollaasi ihan ite tein -kakuista. Kyllä, olen varsinainen virtuoosi leipomisessa, haha. Sekä ennenkaikkea koristelussa. Vitsin murjaisi.

Silti omanäköisyydessään ja tökeryydessään nämäkin kakut ovat söpöjä. Hyst nyt! On ne! Jos ette usko, lisään tähän rivi toisen perään ybersöpöjä ylistyssanoja. Vien asian niin pitkälle, että jo pelkistä imelistä sanoista teille tulee öklö olo. Että tämä on nyt se kerta kun teidän pitää oikeasti miettiä mitä sanotte saati ajattelette!

Okei, pakko se on tässä myöntää, että laiskuudessani ja taitamattomuudessani olen usein ulkoistanut koristelun alaikäisille. Siis niille, keille kakut ovat pääsääntöisesti tehty. Koska mulle jo pelkkä leipominen on sellaista tuskaa ja vääntöä, epäonnistumisien putkia, että pakko on ollut jotain hommia ulkoistaa.




Tässä vieressä on ehkä yksi parhaimpia leipomiani kakkuja ikinä. Ruotsalainen omenakakku! Kyllä, luit oikein, ruotsalainen omenakakku. Se maistui niin tajuttoman hyvälle omenamarmeladin levitessä sisältä vaniljakastikkeella kuorrutetulle palalle. Uijui. Koska harvoin onnistun näissä leipomisissa, on mulla oikeus ja velvollisuus hehkuttaa tätä erikoisonnistunutta kakkua.

Yleensä kakun sisään tulee banaani- ja mansikkamössöä. Se sellainen enemmän sääntö kuin poikkeus, koska alaikäiset ovat aika nirsoja täytteiden suhteen. En ymmärrä miksi, kehen lienevät tulleen, koska itsehän en ole ollenkaan nirso! (Tuliko pikkunen totuuden vääristys tässä virn)

Nykyään on kiva kun on erilaisia kermojakin. Siis sellaisia maku- ja värisysteemejä. Vielä kun saisi ne valmiiks vatkattuina. Ei siis sellaisina mitä purkeissa jo myydään mitä voi kaakaon päälle laittaa, vaan sellaista kakkukermaa.

Ja niitä sokerikuorrutteitakin kai pitäisi joskus kokeilla. Niitä mitkä kaulitaan ja levitetään kakun päälle. En ole sellaisiakaan koskaan kokeillut. Tosin en kamalasti välitä moisten maustakaan, ovat yleensä niin äiteliä, että jääpi lautasen reunalle se, Kuorrute siis.

Mikään ei siis voita mansikkabanaanikakkua kermavaahdolla ja kunnon karkkikoristuksella. Sanokaa mitä sanotte. Niistä on oikeaaitokakku tehty.

No okei, joskus jotkut hedelmätkin sopivat hyvin koristukseen, myönnetään! Mutta harvemmin niitä tulee tehtyä. Vaikka elämäni yksi parhaimmista kakuista on alla oleva käärmekakku viinirypälein koristeltuna. Siitä olen erittäin ylpeä. NII!


Hyvää uutta vuotta teille kahdelle ja ratkiriemukasta synttäriputkea mulle! Kiikkikii!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti