keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Ravintolassa - Aamupala

Ajattelin sitten pienen kollaasin kollaasin sisään rakentaa ihan kuulkaas ravintolaruoasta. Tai hotelli. Mitä se allekirjoittanut oikein sitten ravintolassa syö, pohtii teistä kahdesta varmasti moni! Noh, siksi siis tämmöinen Ravintolassa -minisarja.

Ja luonnollisesti sen aloittaa aamupala. Lähinnä hotellien tarjottaviahan tässä on, koska ei sitä muualla tule aamupaloja syötyä.

Pääsääntöisestihän syön just sitä kaikkea miltei mitä on tarjottavana. Hienostuneesti nirsoillen. Tietenkin tyylillä. Pääpainon laittaisin kuitenkin pekonille. Ylläri? Ei enää! Pekonia pitää olla, hotellissa eritoten. Tästä mä en lähde edes kiistelemään.

Myöskin munakas, paikalliset erikoisuudet, kasvikset ja hedelmät, sekä mehu (jota en muuten juuri koskaan juo) ovat sellaisia kiinnekohtia. Vaikka en juuri koskaan mitään paikallisia erikoisuuksia syö, on se aina hienoa huomata jos hotelli on niitä aamupalabuffettiin asetellut tyrkylle.

Aikanaan Sokos hotellien ketjussa oli erinomaista (ilmeisesti itse tehtyä) jogurttia, joka oli silkkisen sulavaa suussa. Sitä otin aina. Sitten se muuttui joksikin muuksi mössöksi ja valittaahan siitä sitten piti. Se oli aikalailla pettymys. Että vinksvinks vaan Sokos hotellit!

Erilaiset juustot ja leikkeleet ovat myös lähellä allekirjoittaneen sydäntä. Useimmiten niitä onkin iso valikoima ja valinnanvaraa löytyy. Mikä ilahduttaa allekirjoittanutta kovasti. Kuin myös lämpöiset sämpylät. Joihin voi hitaan hellästi sulaa. Kehräystä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti